Märkning Rosenserien
Rosenserien ekologisk hudvård

ROSENSERIENS EKOLOGISKA MÄRKNING


Rosenserien vill vara tydlig och väljer därför att deklarera mängden av både naturliga råvaror och ekologiskt certifierade råvaror. Våra produkter är 100 % naturliga och det allra mesta av innehållet är också ekologiskt certifierat. Naturlig hudvård ska kännas bra.


Rosenseriens ekologiska märkning

Det är inte lätt att förstå vad som menas med olika påståenden och märkningar som finns på hudvårdsprodukter. Vissa produkter innehåller bara enstaka växtextrakt och kallas ändå ”naturlig” eller "green" på förpackning. Likaså finns det produkter som kallas ”ekologiska” utan att de innehåller mer än 10 % ekologiskt odlade råvaror.

Rosenserien vill vara tydlig och väljer därför att deklarera mängden av både naturliga råvaror och ekologiskt certifierade råvaror. Våra produkter är tillverkade av 100 % naturliga råvaror och det allra mesta av innehållet är också ekologiskt certifierat.

 

På vår ekomärkning redovisas antal procent på naturliga ingredienser och ekologiskt certifierade ingredienser. Fram till 2017 har vi använt en intervallgradering då de flesta av våra produkter hamnar i det högsta intervallet (75-100% ekologiskt certifierat innehåll). Successivt byter vi ut den mot en märkning som anger exakt antal ekologiskt certifierat, dvs "organic" innehåll på varje produkt. Märkningen ovan intygar att 98 % av innehållet är ekologiskt certifierat (gäller t ex vår morotsolja).

Vi har valt att göra ekosymbolen internationell (på engelska) då ekomärkningar efterfrågas mycket utomlands.


Oberoende kontroll

För att du som kund ska vara säkra på att det vi påstår om våra produkter verkligen stämmer är det viktigt att en oberoende part granskar både våra produkters innehåll och vad vi skriver om dem.  Vi har en extern säkerhetsbedömare som kontrollerar alla våra ingredienser och texter så att t ex andel ekologiskt certifierade ingredienser stämmer med märkningen.

Vår ekomärkning innebär att …

  • mängden naturliga råvaror redovisas
  • mängden ekologiskt certifierade råvaror redovisas
  • endast naturliga doftämnen används
  • innehåller inte nanopartiklar
  • joniserad strålning av råvaror eller slutprodukter förekommer inte
  • vare sig råvaror eller slutprodukt är testade på djur
  • innehåll är lätt nedbrytbart i naturen
  • förpackningar är miljöanpassade; tillverkade av återvunnen plast och återvinningsbara.

Genom att göra bra val av de produkter vi använder varje dag, kan vi tillsammans göra vår jord lite bättre steg för steg.