Om Chokladserien

Choklad Serien - tre60naturkosmetik

Chokladserien

Chokladserien är en svensk hud- och kroppsvård tillverkad i Jämtland av naturliga råvaror. Chokladserien har tre huvudingredienser, choklad, kaffe och havtorn. Det är en fantastisk kombination där vi tar tillvara på råvarornas unika egenskaper.

Choklad Serien är Tre60naturkosmetiks egna serie, som har växt fram genom många års erfarenhet inom hudvårdsbranschen.

Med tiden har vi hittat  de där kombinationerna och metoderna som fungerar. Vi har lärt oss av effekter som uppstår när man minst anar det, och effekter som uteblir trots att det verkade så bra från början.


Att sedan få samla alla dessa erfarenheter och skapa något eget och unikt är fantastiskt.

Nu har vi vår egen serie som vi vet ger de effekter vi eftersträvar, samtidigt som vi har valt råvaror som värnar om både hälsan och miljön.


Choklad Serien tillverkas av en Svanenmärkt fabrik i jämtländska Föllinge. De har med sin kompetens och erfarenhet hjälpt oss att ta fram dessa fina produkter.


Choklad Serien innehåller produkter som efterfrågas av både kunder och terapeuter.

För att få arbeta med produkterna avsedda för terapeuter krävs först en utbildning hos oss eller en annan likvärdig utbildning.


Vi har olika krav på utbildningsnivåer beroende på vilka och på vilket sätt produkterna ska användas.


Att arbeta med Choklad Seriens AHA-syra


Efter flera års arbete med Choklad Seriens produkter kände vi att det var dags att ta fram något nytt. Vi ville ha en verksam produkt med naturkosmetiskt innehåll som skulle ge önskade effekter utan att vara skadlig.


Tillsammans med vår tillverkare började det två år långa arbetet med att ta fram det vi sökte. Efter flertalet tester hittade vi äntligen rätt.  


Det är med stolthet vi idag kan visa upp vår fina AHA-syra. Det är en mild form av AHA vilket gör att den kan användas med mycket minimala risker.

Vi söker inga snabba resultat utan förespråkar en skonsam behandling med ett hållbart och långsiktigt resultat. Men bara för att den är mild betyder det inte att den inte ger resultat.


Vi sätter säkerhet i fokus. Därför måste alla som arbetar med vår AHA-syra genomgå en utbildning.


Choklad


Chokladserien innehåller innehåller ekologisk kakaomassa, innan bearbetning till choklad som äts. Choklad har används framför allt som dryck i över 2000 år.


I dag vet vi att mörk choklad har många positiva effekter både in och utvärtes. Den innehåller massor av antioxidanter som kan skydda cellerna mot onödiga skador och kan därmed motverka onödigt åldrande.


Antioxidanter kan också ha andra effekter, som att motverka tillväxt av bakterier. Choklad innehåller flavonoider som är känd för att verka inflammatoriskt och vara välgörande för huden.


Choklad är rik på mineraler, framför allt magnesium, men även kalcium, järn, kalium och natrium. Choklad innehåller även A-vitamin, B-vitamin och rikligt med E-vitamin.


Chokladen är känd för att göra oss glada, då den ökar halten av serotonin, som är kroppens eget lyckohormon.


Kakao har många positiva effekter på huden. Den ger spänst, återfuktar, slimmar och stramar upp. Den gör huden mjuk och ger den näring, samt ökar cirkulationen och motverkar hudens åldrande.


Kaffe


Kaffet i Chokladserien är kravodlat, ekologiskt och rättvisemärkt. Kaffebönan är naturligt rik på antioxidanter som är välgörande för huden och skyddar cellerna mot onödigt åldrande. Antioxidanter kan dessutom motverka bakterier och andra microorganismer. Enligt senaste rön har kaffeoljan visat sig vara effektiv mot fina linjer och solskadad hud.


Koffeinet verkar dessutom sammandragande på blodkärlen, vilket gör den effektiv mot celluliter.

Oljan från kaffebönan verkar rengörande, utrensande och återfettar huden vilket resulterar i en mjuk, fin och ren hy.


Havtorn


Chokladseriens havtorn är kravodlade i Jämtland. Havtorn är ett viktigt inslag i Chokladseriens produkter. Havtorn är nyttigt både in och utvärtes. Det är en av världens vitaminrikaste bär. Halten av C-vitamin sägs vara ett av de största av alla ätbara bär och frukter.


Studier visar på att havtorn för invärtes bruk kan förebygga hjärt och kärlsjukdomar. Havtornsolja har även blivit uppmärksammad för att ha god effekt på hudproblem. Flera studier pekar på att havtornolja motverkar irriterad hud, som eksem och akne och att oljan kan motverka onödigt åldrande.


Havtorn innehåller mycket karoten som ger en fin lyster och efter en tids användning, sägs bygga upp ett naturligt skydd mot solen.


Unikt med havtorn är att den ofta ger ett snabbt resultat. Den goda effekt som havtorn har på huden beror troligtvis på att den innehåller så många för huden välgörande näringsämnen.


Havtorn är rik på A-vitamin, C-vitamin, proteiner, fettsyror, karotener och E-vitamin. Den innehåller också mindre mängder av b-vitamin och K-vitamin. Havtorn innehåller mängder av antioxidanter och rikligt för huden och kroppens nödvändiga fettsyror, som omega 3, 6, 7 och 9. Just omega 7 är bra mot torra slemhinnor.